Това лято за първи път почивахме на морето не в хотел, а в сграда с апартаменти, предназначени за продажба. Чрез популярен сайт за резервации попаднахме на пететажна сграда с басейн в курорта „Св. св. Константин и Елена”, на около 7-8 минути от плажа. Оказа се, че това е много добър вариант и тук ще споделя предимствата.

1. Тишина и спокойствие

Част от апартаментите в тези сгради са продадени, като не всички собственици са там. Повечето притежатели на подобни имоти са чужденци, като обикновено са възрастни двойки с отгледани деца. Дори и да са в България, те не вдигат шум. Настанихме се във вторник вечерта и до събота никой не се появи на басейнчето. Освен това подобни сгради нямат ресторант на партера, както е в хотелите, така че спокойствието е почти 100% сигурно.

2. Комфорт

Срещу 80 лева на вечер получихме дневна с кухня и балкон плюс спалня. Сградата е завършена преди година-две и обзавеждането е ново (всичко от IKEA). Когато си с двегодишно дете, наличието на пералня, голям хладилник и печка е голямо облекчение. Някои от екстрите дори останаха неизползвани – дъска за гладене и ютия, както и чадърът за плаж, тъй като до морето ходихме сутрин и вечер за по 40 минути.

3. Самостоятелност

Когато си в апартамент, трябва да си готвиш (или да отидеш до близкия ресторант), но пък не се съобразяваш с режима за закуска и прекалено ранната вечеря на пакетите или олинклузива.

Накрая, искам да споделя и за една екстра, на която попаднахме съвсем случайно. Оказа се, че наблизо е почивната база на МВР „Тилия”, в която се влиза съвсем спокойно, защото през нейния парк се стига до плажа. Там има голяма детска площадка, така че мястото е много добро за семейна почивка.