Ако искате здрав и щастлив брак, по-добре си търсете непривлекателен мъж, сочат резултатите от съвместно изследване на учени от "Florida State University" и "Southern Methodist University" сред 113 двойки в средата на 20-те си години, които са били женени от поне четири месеца.

Привлекателните жени трябва да спрат да се оглеждат за принца на бял кон, който най-често проваля връзката в дългосрочен план. А по-скоро да целунат жабата, защото тайната за здрав и щастлив брак звучи така: най-трайни бракове създават атрактивните жени с непривлекателни мъже.

Снимка: iStock

В това няма нищо изненадващо, тъй като "по-привлекателните мъже се опитват всячески да ощастливят сексапилните си половинки, за да запазят връзката", заявява ръководителката на изследването Таня Рейнолдс.

"Резултатите показват, че физически привлекателните мъже могат да окажат негативнен ефект върху психиката на съпругите - особено за онези, които не са много привлекателни", допълва психоложката от университета.

Успехът на връзки ала "Красавицата и Звяра" се корени в това, че мъжете помагат повече в домакинската работа, правят повече подаръци и се опитват да бъдат сексуални богове в леглото за своите съпруги. Щастлива жена - щастлив живот, нали така?

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Body Image".