Чудите се с какво да зарадвате детето за Първи юни? Възможностите са много и най-различни. Ако искате обаче да направите подарък, който не само ще забавлява малчугана, но и ще го научи на нещо ново и същевременно ще му остане за спомен, тогава най-добрият вариант е да се спрете на книга. И тук отново имате голямо поле за избор. За ваше улеснение сме подбрали няколко чудесни предложения от издателство „Егмонт България“.

Шеметни истории
Феновете на анимационния филм „Колите“ ще се зарадват истински на „Шеметни истории“. Книгата е от 160 разноцветни страници и съдържа 9 вълнуващи приключения със симпатичните автомобилчета. Децата с интерес ще се разходят по пистите със Светкавицата Маккуин, ще влязат в пожарникарския отбор на Ред и ще се присъединят към Луиджи, Матю и останалите коли от Радиатор Спрингс, за да им помогнат да организират изненадващо тържество за Гидо. Очакват ги още много шеметни истории, изпълнени с много хумор и верни приятелства.


Безценен дар
Приключенията на любимата русалка Ариел ще се харесат на всяка малка принцеса. Книгата е от 64 страници и съдържа 4 увлекателни истории. С нея децата ще опознаят отблизо красивата и непокорна дъщеря на владетеля на Седемте морета, цар Тритон. „Безценен дар“ ще им разкрие романтичната, приключенската и състрадателната страна на Малката русалка и ще ги забавлява с часове.


Пухови обноски
Тази книга е от 176 чудесно илюстровани цветни страници и е подходяща за деца между 4 и 6 години. Благодарение на историите в нея, малчуганите ще научат какво са добрите обноски, къде и кога да ги използват. В книгата Мечо Пух разбира колко са важни обноските и Кристофър Робин с радост помага на него и останалите си приятели от Голямата гора да станат по-учтиви. Едно е сигурно – децата ще се забавляват истински с осемте истории в книгата, докато се учат на добри маниери заедно с Пух.


365 малки приказки
Както подсказва заглавието, книгата съдържа по приказка за всеки ден от годината. Тя е от 368 цветни страници и ще предложи на децата най-забавните и остроумни истории за лека нощ. С нея малчуганите ще могат да се присъединят към Немо на първия му учебен ден, да отпразнуват Нова година с Лило и Стич и да преживеят още 362 невероятни приключения с любимите герои от филмите на „Дисни“. Разгърнат ли книгата, те ще попаднат в свят на приятелство, магия, геройства и смешни недоразумения.


Приказки по пижама
Книгата е чудесен подарък за всички малчугани, които искат да заспиват с приказка за Бамби, да разпъват палатка с Мечо Пух и да отидат на пижамено парти с Аврора и приятелите й. Тя е от 152 красиво илюстровани страници и разказва 9 приказки за лека нощ с любимите герои на „Дисни“. Дали ще бъде парти изненада с Немо, или един ден в земите на лъвовете със Симба, тези вълнуващи приключения са прекрасен завършек на вечерта.


Страховити приказки
Девет страховити и напрегнати приключения с героите на „Дисни“ ще посрещнат децата от тази книга със 152 цветни страници. Тя ще ги предизвика да избягат от тайнствената призрачна светлина на Матю и да се впуснат в преследване на сянката на капитан Хук с Питър Пан. Ще ги накара да се ослушват и за зловещия тъмничен призрак с Аладин и Ясмина. От лудия Не-Хелоуин на Пух и приятелите му до спасителната мисия на Немо тези поразителни истории ще ги забавляват и развълнуват.


Ако искате да спечелите награди книжки за вашите мачугани, участвайте в нашата игра. Повече за нея може да прочетете тук.