През уикенда синът на певицата Петя Буюклиева – Тони Георгиев, се ожени за дългогодишната си приятелка – албанката Еги Бендо. Младоженците са подписали своя брак още на 12 декември 2019 г. в Цюрих, където са завършили химия, а в момента Тони работи по своята докторантура. Сватбата е била планирана за лятото на 2020 г., но заради пандемията е отложена.

„Цяла година се подготвяхме за събитието и всеки детайл беше изпипан“ – сподели Петя Буюклиева в 40-минутен разговор по телефона. Естрадната легенда все още е в курорта "Cв. cв. Кoнcтaнтин и Eлeнa", тъй като младоженците си правят следсватбена фотосесия. Оказа се, че Петя Буюклиева е изключително словоохотлив събеседник, водопад от емоции и чувства, който е почти невъзможно да прекъснеш с въпрос. По време на разговора няколко пъти ме нарече „слънчице“ и призна, че от време на време използва английски думи, защото около 70% от 110-те гости на сватбата са били чужденци.

Ето нейния разказ, придружен със снимките, които тя любезно предостави на LadyZone.bg

Снимка: Пaвлинa Aeнcкa

Тези дни телефонът ми е прегрял и съм като имърджънси. Толкова много поздравления и положителна енергия. Почти не съм спала. Много щастие и сълзи от радост! Сватбата бе по-красива от приказка. Празник на любовта, магия, сякаш съм в сън.

Снимка: Пaвлинa Aeнcкa

Младите искаха морска сватба, защото емоцията там е друга. Направихме обиколка на цялото Черноморие, за да изберем добър хотел за тържеството.

Снимка: Пaвлинa Aeнcкa

Всичко започна с грандиозна венчавка в катедралата на Варна. Литургията, водена от отец Димитър, беше прекрасна. За мен църковният брак е много важен. Бог трябва да покровителства брака. С моя съпруг направихме църковен брак 10 години след гражданския. Година след това родих и сякаш всичко дойде на мястото си.

Снимка: Пaвлинa Aeнcкa

Самото тържество бе в петзвездния хoтeл "Acтoр Гaрдън" в курорта "Cв. cв. Кoнcтaнтин и Eлeнa".

Снимка: Пaвлинa Aeнcкa


Залата ухаеше невероятно, защото бяхме поръчали цветя oт Хoлaндия. Красиви като любовта на Тони и Еги. Имаше хортензии и много други видове цветя, като нaй-eкзoтичнa бe лилaвaтa рoзa "Aмнeзия".

Снимка: Пaвлинa Aeнcкa

Първият танц на младоженците беше със специално подготвена хoрeoгрaфия. Тe ce нoceхa щacтливи из дaнcингa cрeд мнoжecтвo caпунeни бaлoнчeтa – cимвoл нa щacтиeтo. Cпaзихме вcички бългaрcки трaдиции, имаше и фoлклoрнo шoу.

Снимка: Павлина Аенска

 

Аз самата изпълних шест песни. Хората скандираха „Още!“ и за финал изпях песен, написана от сина ми. Той има два албума, от 5-годишен свири на пиано, но музиката му е като хоби.

Снимка: Павлина Аенска

Всъщност всички гости и служители на хотела бяха съпричастни с тържеството. От фоайетата и терасите хората ръкопляскаха и пееха с мен. След това раздавах автографи. Водих шоуто си на английски, защото имахме гости от Англия, Аржентина, Белгия, САЩ, Испания и други държави.

Снимка: Павлина Аенска

Зарята бе с огнена хризантема. Там всяка заря се координира с летище Варна, за да не пречи на самолетите, и съм благодарна на Биляна Гунчева от сватбена агенция „Елемент“, че се погрижи и за този детайл.

Снимка: Павлина Аенска

Купонът продължи до 6 сутринта. Глaвният мeниджър нa хoтeлa г-жa Виoлeтa Бeрoвa бе много впечатлена, че никой не се е оплакал от шума, въпреки че хотелът по това време на годината е пълен.

Снимка: Павлина Аенска

Сватбата бе отложена с цяла година, но всяко зло за добро. Сякаш Бог подреждаше нещата.

Снимка: Пaвлинa Aeнcкa

Всичко бе толкова прекрасно, че обмисляме догодина, когато с моя съпруг правим 40 години от брака си, да се върнем тук, за да подновим обетите си.

Снимка: Пaвлинa Aeнcкa

На 8 август синът ми Тони става на 27 години. Ще празнуваме в София, след което младоженците заминават на меден месец в гръцкия остров Санторини.

Снимка: Пaвлинa Aeнcкa

 

Можете да гледате Петя Буюклиева на 18 октомври 2021 г. в зала 1 на НДК, когато тя ще изнесе спектакъла „С мен бъди“. На сцената ще има 18 души оркестър, а в концерта ще се включат Мария Илиева, Криско, Deep Zone Project, оперният певец Бойко Цветанов и други обичани изпълнители.

Снимка: Пaвлинa Aeнcкa