Книгата или филмът? Отговорът на този въпрос почти винаги е книгата. Но филмите по известни произведения са добър начин да се привлекат свежи попълнения към редиците на четящите. Защото, ако ти хареса филмът, в книгата ще се влюбиш, нали така?

Независимо дали става въпрос за детска литетература или за четива за възрастни, това лято предлага няколко интересни пълнометражни адаптации на популярни романи.

Научете кои са те...

Z-та световна война

Екшън трилърът по нашумелия роман на Макс Брукс вече може да се гледа в кината и у нас – премиерата е на 28 юни. В главната роля в ефектната продукция за 170 милиона долара е Брад Пит. Както романът, така и екранизацията не са подходящи за деца под 12 години.

Пърси Джаксън: Морето на чудовищата

Това е вторият филм по фентъзи поредица на Рик Риърдън „Пърси Джаксън и боговете на Олимп”. В ролята на Пърси отново е Логан Лерман. Синът на Посейдон и неговите приятели от лагера на нечистокръвните този път се отправят в търсене на Златното руно. Но първо ще трябва да прекосят Морето на чудовищата, по-известно сред нас простосмъртните като Бермудския триъгълник. Премиерата на филма за България е на 23 август.

Реликвите на смъртните: Град на кости

Историята в лентата проследява сюжета от първата книга в поредицата „Реликвите на смъртните” на Касандра Клеър. В образа на главната героиня - Клеъри Фрей, се превъплъщава Лили Колинс. Световната премиера е насрочена за 23-и август, но за България все още няма конкретна дата. Филмът ще допадне на тийнейджърите, почитатели на фентъзи жанра.

от блога на Егмонт България

Не пропускайте да се включите в конкурса "(Не)задължителни книги за лятото", където можете да участвате с разказ или картина на тема си представят своето приключения във времето.За повече информация посетете блога на Егмонт България.