На 1 декември излизат още две весели книжки за Николàот поредицата "За най-малките - Аз се уча да чета". Преводът отново е на Румяна Маркова.
 
В "Правилникът за движение" (32 стр., цена: 5.99 лв.) участва и таткото на Рюфюс. Той е дошъл в училище, за да изнесе урок за правилника за движение. Яхнали малките си велосипеди, Николà и всичките му приятелчета с нетърпение очакват урока.


 
В "Томболата" (32 стр., цена: 5.99 лв.), организирана от учителката, ще се включат всички деца от класа. Те решават да се хванат на бас: този, който продаде най-малко билети, ще трябва да даде някакъв залог. Само че Николàне се справя добре с продажбите...
 


Поредицата "Николà за най-малките"  е подходяща за дечица в предучилищна възраст или в детската градина. Обхваща четиринайсет заглавия и е изключително увлекателна, лека и забавна. Освен че са идеални за сричане, книжките са  богати на илюстрации и са пригодени за психиката на малчуганите. Авторите са адаптирали разказите на Госини, насищайки повествованието с пряка реч. Приключенията на малкия Николà и чудното му обкръжение се развиват в реалния свят и несъмнено ще се харесат на всички будни и усмихнати дечица.

В книжарниците от 1 декември,
От ИК "Colibri"