Съвсем нормално е преди сватбата булката да има известни колебания относно своя избраник. Тази младоженка обаче няма никакъв проблем с подобни душевни терзания, защото нейният партньор за цял живот е самата тя.

"Обичам себе си и бих искала да бъда човекът, който ще се ожени за мен", заявява пред MediaDrumWorld Андрия Джонсън от Хановер, Мериленд.

Без никакви колебания тя се гмурва в брачния живот, като встъпва в брак със самата себе си по време на церемония в Тулум, Мексико. Това се случва точно на 39-ия й рожден ден на 1 май тази година.

Големият ден за Андрия й струва 4900 долара, а няколко месеца преди това тя прави предложение за брак на себе си – точно на Свети Валентин.

Снимка: mediadrumimages

„Няколко дни преди сватбата бях напълно уверена в решението си", казва Джонсън за нетрадиционния си брак, за който избира бяла рокля с дълбоко деколте и копринен шлейф.

"Въпреки че в деня преди това всъщност се притесних. Нямам представа защо", продължава тя. "Започнах да се питам дали наистина ще го направя. Дали съм луда?"

И докато приятелите и семейството на Андрия я подкрепят в решението й, нейните колеги сметнали, че „луда“ е най-подходящият епитет за нея.

"Имаше много коментари по мой адрес и зад гърба ми, че съм жалка, луда, самотна, жадна за внимание и още куп други неща", казва тя. "Някои служители анонимно ме докладваха на отдел "Човешки ресурси" и инициираха разследване на работното място относно психическата ми стабилност. Беше наистина тежък период."

В социалните мрежи Андрия понася още критики, когато през март разкрива за ексцентричния си годеж. Младата жена открито говори за биполярното си разстройство. Затова й потребители в TikTok коментират с негодувание: "Смени ли си лекарствата", "Предполагам, че никога няма да можем да се срещаме, защото аз не се срещам с омъжени жени" и "Уау, ти винаги правиш нещо, което никой друг не би направил".

Младоженката вече има един брак зад гърба си. През 2015 година се омъжва за бившия си съпруг, с когото имат голяма възрастова разлика, което било и причината за развода им 3 години по-късно.

Всъщност актът на сключване на брак със себе си е известен като сологамия. Това е тенденция, която напоследък набира сериозна популярност в социалните мрежи.

Тя не е чужда и на богатите и известните. Така през юли 2022 г. певицата Селена Гомес се омъжи за себе си на 30-ия си рожден ден.

А 44-годишната арендби изпълнителка Миа го направи още през 2013-а.

Граждански брак или живот на семейни начала - вижте какво смятат хората в нашата анкета: