Вижте кои световни звезди са се възползвали от напредналата технология на сурогатното майчинство и днес се радват на едно, две или три здрави, красиви и щастливи дечица.

Ким Кардашиян Уест и Кание Уест

Снимка: Instagram

На 16 януари на бял свят се появи третото дете на звездната двойка, което беше родено от сурогатна майка. Ким и Кание имат още две деца, които са заченати, износени и родени по естествен начин от 37-годишната риалити звезда. След второто раждане обаче лекарите предупреждават Ким, че евентуална трета бременност би била рискована за нейното здраве.

Тайра Банкс

Бившият супермодел Тайра Банкс се сдоби със син на име Йорк през януари 2016 година чрез гестационно сурогатство, заявявайки, че процесът изобщо не е бил лесен. „Оглеждайки се в очите на моя син, си мисля за всички хора, които се борят за дете и продължавам да се моля за тях всеки ден“, споделя Тайра за трудностите в този период от живота си пред списание People.

Майкъл Джексън

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През февруари 2002 година се ражда Принс Майкъл II – син на Майкъл Джексън. Дамата, която е износила бебето не е известна на обществеността и до днес. Детето има един брат и една сестра – другите деца на Краля на попа, които в момента са на 19 – Парис Майкъл и Майкъл Джоузеф Джуниър, който е на 20 години.

Джордана Брустър

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

И двете деца на звездата от „Бързи и яростни“ Джордана Брустър и съпругът й Андрю Форм са износени и родени от сурогатна майка – Роуън на 18 месеца и Джулиан на 4 години. „Поняка се чувствам ощетена, когато други майки разказват за преживяванията се по време на раждането и чувствам празнота за това, че не съм носила и раждала“, споделя актрисата за Yahoo Parenting през 2015 година.

Сара Джесика Паркър

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През юни 2009 година се раждат близначките Марион Лорета Елуел и Табита Ходж – дъщери на актьорите Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик. През същата година звездата от „Сексът и градът“ сподели, че не може да зачене повече. Това е и причината дъщерите й да бъдат износени от сурогатна майка. Холивудската двойка има и син Джеймс Уилки, който е на 15 години.

Елтън Джон

Елтън Джон и половинката му Дейвид Фърниш имат две момчета – Закари, който този месец ще навърши 7 и Илайджа, който ще стане на 5 през февруари. И двете деца на звездната двойка са износени и родени от една и съща сурогатна майка.

Елизабет Банкс

Магнус Митчъл на 5 години и Феликс на 6 и половина – синове на актрисата Елизабет Банкс и Макс Ханделман, се появяват на бял свят чрез сурогатна майка. „Това надхвърли всичките ни очаквания и ни научи какво е щедрост и благодарност, и създае връзка, която ще продължи цял живот“, заявява за суроигатството Елизабет след раждането на втория й син.

Рики Мартин

Рики Мартин е горд баща на 9-годишните Матео и Валентино, които се появяват на бял свят със съдействието на сурогатна майка през август 2008 година. „Осиновяването беше опция, но е твърде сложно и отнема дълго време. Сурогатството беше инстигуваща и бърза опция“, споделя за изживяването певецът.

Елън Помпео

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Освен че е една от звездите на „Анатомията на Грей“ Елън Помпео е и майка на три деца – 11-месечния Ели Кристофър, 3-годишната Сиена Мей и 8-годишната Стела Луна заедно със супруга си Крис Айвъри. За второто си дете – Сиена Мей, Елън се е възползвала от услугите на жена, която е износила и родила бебето. За другите две актрисата не е коментирала нищо в публичното пространство.

Никол Кидман

Актрисата Никол Кидман и кънтри певецът Кейт Ърбан имат две момичета – това са 9-годишната Сънди Роуз, която е износена и родена от самата Кидман и 6-годишната Фейт Маргарет, която се появява на цял свят чрез сурогатна майка. „Обичам, много обичам деца. Обичам да ги отглеждам, карат ме да се чувствам добре“, споделя актрисата за майчинството.