Има неща, които дори и да знаеш теоритично, не осъзнаваш напълно, докато не си поставен в подходяща ситуация и не ги изпиташ на собствения си гръб. Решихме да съберем някои от най-интересните факти, свързани с майчинството, които могат да ви изненадат:

Изтощение от липса на сън

Едно от нещата, които не разбираш напълно, докато не родиш бебче, е какво наистина означава липса на достатъчно сън. Със сигурност сте чували съвети от хора, които настояват да поспите, докато още не сте родили или че сънят никога няма да бъде същият след това, но всичко това става напълно ясно едва след като бебето се появи. Добрата новина - адаптацията идва от самосебе си и с времето се свиква.

Смяната на памперсите

Със сигурност сте наясно, че бебетата имат нужда от честа смяна на памперсите, но докато не станете майка, едва ли разбирате в пълния смисъл какво именно означава думичката "често". Новородените трябва да се освежават редовно и може лесно да ви се стори, че сменяте памперси едва ли не на всеки 20 минути. Подгответе се за големи количества, както и не забравяйте мокрите кърпички и крема за дупе!

Промените в графика

Преди бебето вероятно всяка от нас може спокойно да будува до полунощ и до по-късно, а през уикендите да спи поне до 10. След появата на малката радост обаче, всяка секунда сън е ценна и сте късметлийки, ако можете да спите след 8 през почивните дни. От друга страна обаче - нищо не може да замени часовете с малкото ви съкровище.

Дрямките са най-хубавото нещо

Следобедният сън наистина е най-готиното време на света - не само за бебчето ви, но и за майката. През това време, ако не сте твърде уморени, можете да свършите куп неща. Или пък да подремнете и вие.

Игрите са забавни

Възрастните често губят способността си да се забавляват в игри. Е, когато станете майка, научавате, че играчките са наистина забавни. И никога не са спирали да бъдат.

Малките неща са важни

Всички онези неща, които лесно приемаме за даденост - например - разходката сред природата, да видиш пеперуда или каквото и да е друго - отново добиват смисъл. И са много вълнуващи. Точно, както когато бяхме малки.

Магията

Децата вярват в магията, а възрастните често забравят за нея. Когато имате дете, възвръщате способността си да я забелязвате и започвате да вярвате отново. Дядо Коледа, феите, Торбалан, драконите и змейовете - всички те отново стават истински. Наистина е вълнуващо.

И за финал - да бъдеш майка наистина променя живота ти. И дори и при все, че някои от промените не са много приятни (безсънието например), останалите са просто изумителни!