Оказва се, че умението да ходим на високи токчета е много вероятно да се предава по наследство.

Това прозрение е направено след изследване, проведено от британска верига магазини за обувки. Те се опитали да установят тенденциите при вкусовете на потребителите и изводът бил доста интригуващ. Оказва се, че има удивителни връзки между модния вкус на майките и техните дъщери, както и вероятно наследственост по отношение способността им да ходят на висок ток. 92% от изследваните майки и дъщери дали еднакви отговори, когато ги попитали за идеалния избор на обувки - от цвета до стила.

В същото време участниците, които нямали роднинска връзка помежду си, дали разнообразни отговори. "Може би никога няма да разберем дали става въпрос за генетика или обучение в тийнейджърските години, но е ясно, че поговорката "каквато майката, такава и дъщерята" абсолютно важи при способността на момичетата да  ходят на високи обувки" – казват с усмивка представители на веригата.

В подкрепа на горното съвсем спокойно можем да се обърнем към "жителките" на Холивуд и други известни майки и дъщери. Те често имат сходни стилове на обличане - от Голди Хоун и Кейт Хъдсън до Керъл Мидълтън и херцогинята на Кеймбридж. Все пак изследването не е отговрило на въпроса дали способността да се ходи на високи токчета се дължи на генетика или на усвояване чрез практика.

Така или иначе - 87% от майките, които крачели уверено в стая на токчета с различна височина, имали дъщери, които можели да правят същото. Майките, чиито възможности да ходят на високи обувки били ограничени, предали този си недостатък на отрочетата си.

А вие можете ли да ходите на високи токчета? А майките ви?