"Да хапнем на ресторант?"
Добра идея - мисли си жената с дете. Тъкмо няма да мия съдовете после.
Добра идея - мисли си жената без дете. И без друго в хладилника има само парче обезмаслено сирене.
Всъщност нито една от двете не подозира какво им е подготвила съдбата. Но съвсем скоро ще разберат. Попадайки в един и същи ресторант, където... 

Другите гости в ресторанта

С дете:
Правиш се, че не виждаш укорителните погледи на хората от съседните маси. Не е лесно. Все пак почти всички наблюдават треперещата ти ръка, която подава гребка супа към категорично затворената детска уста.

Без дете:
Надяваш се всички да гледат теб. Хайлайтърът и педикюрът може и да не се забелязват толкова, но все пак похарчи 148 лв. само за роклята! Отиваш поне два пъти до тоалетната и скришом наблюдаваш дали хората се обръщат след теб.  

Лошият чичко

С дете:
Хайде, хапни малко, само 3 лъжички! Не плюй фидето! Не, не, това оранжевото няма да го махна! Това е морков и е много полезен. Бързо яж, че ей сега ще дойде лошият чичко и ще вземе мама (оглеждаш се, а в очите ти се чете молба наистина отнякъде да се появи някой лош чичко /тук за кратко имаш малка мръсна секс фантазийка/ и да те отвлече нанякъде).

Без дете:
На масата вадиш огледалцето, за да коригираш грима си, и го използваш за обратно виждане, за да разбереш дали тръпките по гърба ти са от погледа на пича с татуировката на рамото или просто си се изпотила.

Снимка: iStock

Хранене

С дете:
ТО се укротява. Незнайно защо. Просто сяда тихичко на стола и разглежда с любопитство обстановката. Успяваш да хапнеш!

Без дете:

Избутваш настрана руколата и спанака. Да ти остане нещо зелено между зъбите е твоят истински кошмар. Отстраняваш и лука. Все пак има някаква надежда да се поцелувате тази вечер, трябва да запазиш дъха си свеж. Месо? Не? Ще ти се издуе коремът, а роклята е доста тясна. Не, благодаря, не искам десерт, не ям сладко!

Предупрежденията

С дете:
Не ритай стола!
Не ритай масата!
Излез от под масата!
Не си пъхай мръсните ръце в устата!
Остави сервитьора на мира и се отлепи от крака му!

Без дете:
Това малко чудовище няма ли да спре да тича и да вика?! Господи, къде ми е валидолът?!

Краят на вечерта в ресторанта

С дете:
Защо изобщо се съгласявам да излизаме на ресторант отново! Никога повече!

Без дете:
Беше изключително приятно! Трябва да го правим по-често!