Добри родители сме, но на моменти губим самообладание и сме склонни да направим немислимото, за да предотвратим най-лошото. Никой родител не иска да посяга на детето си... защо го правим тогава? 

За щастие с помощта на психолозите и педагозите установихме алтернативни методи, които ще спестят това благородно насилие на децата, което не помага. 

#Когато сте на маса
"Щом седнем на маса, синът ми отказва да се храни. Независимо до колко броя на глас, със или без закани, той продължава да се инати."

В подобни случай плесницата е най-лошият метод за промяна на ситуацията. Защото ако ударим своето дете, дори и леко, за да се храни, съзнанието му ще установи връзка между храненето и насилието. Дефакто то ще яде когато упражняваме насилие върху него. Което е вид психическа травма. Знаем, колко е трудна за една майка да вижда детето й как не се храни, но не бива да забравяме, че едно дете (колкото и малко да е то) никога няма да се остави да умре от глад. 

Алтернативата: Колкото повече се ядосваме, толкова по-малко шансове имаме за успех. В подобни случаи липсата на внимание е най-добрият начин да накараме детето да се храни. "Не искаш да обядваш? Добре. Можеш да станеш от масата." Казвайки подобно нещо на детето, родителите му дават шанс да размисли. Упражнете този метод няколко поредни пъти и ще видите, как то ще започне да се храни заедно с вас.

#Когато прави пакости>>