Майка е обвинена, че се опитва да прелъстява мъже, като кърми на публично място. Тя се казва Река Ниари и се описва като "лактивистка" (твърдо подкрепя кърменето на децата). Твърди, че се срещнала с груби коментари и омраза, защото е кърмила дъщеря си Ило на публично място.

Затова Река позира за фотосесия, в която кърми 2-годишното си дете в отговор срещу всичко това. Майката споделя, че я дразни колко осъдителни са станали хората. За нея е извратено, че гърдите и зърната се възприемат само сексуално.

"Вероятно най-неприятният случай беше с една жена, която седеше пред нас с гаджето си в самолета от Ню Йорк до Будапеща. Тя ме нарече "отвратителна" и последваха низ от унизителни думи. Очевидно си мислеше, че се опитвам да й "открадна мъжа", като тихо кърмех бебето си", споделя Река пред британския "Metro".

Река обяснява, че кърменето е нещо естествено и женските гърди са създадени, за да могат жените да хранят бебетата си. Асоциирането на кърменето със секса за нея е смущаващо. Тя кърми дъщеря си от деня на раждането й (ноември 2015 г.) и е огромен застъпник на майките, които кърмят децата си и след като навършат една година.

Бори се срещу омразата, като споделя снимки в Инстаграм, на които кърми дъщерята си гола и целта й е да покаже, че няма нищо срамно, грубо или сексуално в храненето на едно дете.

"Аз кърмя навсякъде, където бебето ми огладнее. Вече не се случва така често, тъй като дъщеря ми расте, но когато беше бебе, щях да го направя навсякъде: ресторанти, магазини, улици, метрото...", обяснява още Река.

Майката споделя, че сякаш това е бил нейният начин да се противопостави на обществените норми: "Чаках някой да започне да се оплаква, за да мога да обясня моята идея". Само няколко души (предимно жени) са се смущавали от това, че тя кърми публично. Вече дъщеря й е на 34 месеца и тя среща още повече критики и дори нейни близки я съветват да отбие детето от кърменето.

"Казват ми, че това е вредно за детето ми и за мен, че е малко егоистично, тревожно или пък извратено. Хората са шокирани", коментира Река.

Тя е обмисляла да отбие дъщеря си, когато детето е било на около годинка (препоръчваната възраст за това), но е открила много доказателства, че удължаването на кърменето в продължение на една година е изключително полезно както за майката, така и за детето. След катo разговаря и с педиатри, решава да не насилва нещата и оставя дъщеря си сама да реши как се чувства и дали все още иска да се храни по този начин.

"Аз съм работеща майка с кариера и натоварен график, който включва пътувания. Винаги съм смятала, че когато се върна от пътуване, детето само ще се отбие. Досега това не се е случило", допълва Река.

Според нея кърменето е контакт, който свързва майката и детето, а и е полезно за имунната система на дъщеря й. Антителата, които детето получава от кърмата, са му помогнали да избегне настинка, която майката и съпругът са изкарали. 

Река има повече от 30 000 последователи в Инстаграм и се описва като "лактивист", който работи за нормалното кърмене и иска всички майки да се чувстват комфортно, докато кърмят децата си. Дъщеря й вече приема твърда храна в допълнение към майчиното мляко. Река обикновено я кърми сутрин и вечер, преди детето да си легне. 

"Продължих да публикувам снимки, на които кърмя в социалните мрежи, за да образовам хора, които често съдят, без да мислят", коментира майката. 

По-голямата част от гневът на околните е неоснователен, според красивата майка. Веднага щом хората се замислят над въпроса, стават по-малко осъдителни. Река научава за много майки, които кърмят детето си след като е навършило годинка, но го крият, защото се чувстват засрамени. Според нея жените трябва да говорят публично за това, за да се превърне идеята в приемлива. 

"Питам тези, които осъждат това решение на майките за кърменето: Какви изследвания имат, за да подкрепят критиките си?", заявява Река. След което любезно представя изобилие от изследвания, които подкрепят продължителното кърмене и твърдят, че е полезно и за майката, и за детето.