Елизабет Андерсън-Сиера е майка, която от 6 години изцежда кърма и я дарява. През 2018 година тя успява да събере и замрази над 140 литра кърма, което е и своеобразен световен рекорд. Бебешката храна е прилежно пакетирана в контейнерчета и пликове, според всички медицински и хигиенни норми. В един от последните кашони с кърма, съхранена от 1 седмица изцеждане, тя изпраща на получателя общо 20 литра.

 

"Това не е откачено. Това е нещо от природата и е съвсем естествено. Казвам се Елизабет и съм производител на кърма. Имам синдром на хиперлактация, заради който тялото ми може да произвежда по над 6 литра кърма на ден", споделя тя във видео за 60second.  

Изцеждането за Елизабет е като олимпийски спорт. В своята дисциплина тя е винаги на първо място. "Всъщност не е толкова забавно. Всяка сутрин гърдите ми ме събуждат от напрежение и крещят - Направи нещо за нас!", споделя още тя. Разбира се, не всичко е само благородни жестове, усмивки и удовлетвореност. В последната година и половина Елизабет получава 3 пъти мастит. Млечните й жлези се запушват, гърдите я болят и тогава тя си дава малко повече почивка и си напомня, че трябва да обича и да се грижи за себе си. 


"Спасявала съм животи с моите дарения от кърма. Ако имате нужда от малко мляко - аз имам", с усмивка казва тя.

Елизабет има две дъщери. Те не само са били кърмени на поискване, но и много й помагат в подреждането и изпращането на пликчетата кърма. Елизабет прави това не само в домашни условия. Случвало й се е да се цеди, докато кара колата си, докато паркира и т.н.