Наближава Коледа, а достойно място в списъците за желание подаръци на всяко дете заема и домашният любимец. Дали това е най-подходящият подарък винаги, дали и семейството е готово за него, какви са особеностите му като хранене, жизнена среда и поведение. На много от тези въпроси ще може да намерите отговора на страниците на baubau.bg – сайтът за домашни любимци и техните приятели.

Бихте ли се представили пред читателите на Ladyzone?
Казвам се Деница Русева, завърших ветеринарна медицина през 2011 година в Тракийски университет, град Стара Загора. Вече съм дипломиран ветеринарен лекар и практикувам в клиника за дребни домашни животни. Обожавам работата си и ми доставя голямо удоволствие да лекувам и помагам. Имах мечта преди 3-4 години, която смея да кажа, че сбъднах и със създаването на зоопортала Baubau.bg.

Как се зароди тази любов към домашните любимци?
Бях се насочила към хуманната медицина, но записах и опция за ветеринарна и ме приеха точно там. Чудех се дали да не опитам отново, но все пак останах с ветеринарната и не съжалявам за това, а точно обратното.

Имали ли сте домашен любимец?
Имала съм хамстери, риби и впоследствие куче, което имам и до днес. Казва се Александър, на 11 години, порода пекинез.

Какво стои зад зоопортала Baubau.bg?
Това бе мечта, още докато бях студентка, която днес мога да кажа, че сбъднах. Исках не само да бъда сред животните, но и да мога да пиша за тях, с което да бъда полезна. Като ветеринарен лекар виждам, че стопаните на домашни животни, колкото и да са запознати, винаги имат какво да попитат. Информацията в интернет е много разпокъсана и повечето сайтове представят само дадена тема. Например - само сайтове за кучета или само за котки, а аз исках да обхванем абсолютно всичко – от диви животни до домашни любимци. Стараем се да представим цялата гама от животински свят, която съществува, за да можем да дадем точна информация. Всъщност това е и моята цел – да бъдем полезни на хората.