Да сравняваш уменията на родителите е като да питаш детето мама или татко обича повече, с една дума - погрешно е. Но практиката ни убеждава, че има неща, в които майките са по-добри и други, които са преимущество на татковците. Убедени в супер силите на майките, решихме да направим експеримент - попитахме няколко човека има ли дейности, в които татковците са по-добри от майките. Мислехме, че това ще е една твърде кратка статия с много малко такива дейности, но май сгрешихме.

Съби

По-добър съм в готвенето на сложни неща като пържени яйца, бъркани яйца и варени яйца. Пека филийки до златисто. Оставил съм къде-къде по-простите мусаки, фрикасета, имамбайлдъ, кексове, баници, тортички, мъфини и прочее на съпругата. По-добър съм в карането на квадрокоптер и други играчки за деца с дистанционно управление; в настройването на телевизори, таблети, компютри, телефони – за теглене на всякакви игри и приложения за тях. Както и в обучение при карането на колело, скейтборд, уейвборд и ролери.

Елмира
Вкъщи нашият татко се справя най-добре със слагането за сън. Прави им голяма кушия преди това, а аз само нареждам – "Време е за лягане, време е за лягане, време е за лягане..." Определено той внася повече хумур и игри сред дечицата.

Васил

Ако питате една уморена и изнервена майка, бащата нищо не може да прави като хората. Но все пак детето вижда някакво разпределение на ролите между бащата и майката и винаги настоява: 
- бащата да държи слушалката в банята по време на къпането;
- бащата да го вземе след това и да го занесе до масата за повиване;
- бащата да държи пеещото куче-играчка, докато то танцува (явно в началото аз съм държал кучето и детето така е свикнало).
Не сме пробвали как ще реагира, ако майката седне зад волана на колата. Детето е виждало само аз да шофирам и е много вероятно да протестира, ако си разменим ролите в автомобила.

Росица

Вкъщи таткото е по-добър в това да прояви търпение и да й говори мило и успокоително, когато истерясва, че не съм й обула първо левия чорап например. Моята точка на кипене явно е по-близо и по-лесно избухвам. Търпелив е и да му роши веждите, докато заспива, докато мен това тотално ме побърква. По-добър е в това да превърне един малък ремонт или смяна на крушка в забавна детска игра. Тя кръжи около него, държи му отвертката и се чувства най-специалната. А, да - и със сигурност би се маскирал по добре на Дядо Коледа от мен!