За някои хора полът на бебето е от голямо значение. Имат своите предпочитания по различни причини и ние не можем да ги виним за този избор. Съществуват много теории, според които, в зависимост от различни фактори - вид на секса, консумирана храна и т.н., може да се увеличи вероятността жената да забременее с момче или момиче.

Няма научни методи, които да гарантират желания краен резултат. По-често техниките са част от градския фоклор или съвпадения при повече двойки, което ги налага като тенденция.

Много хора вярват, че използването на китайския календар, по който да отчитат кога да правят секс и жената да забременее с момче, дава 99% гаранция за крайния резултат. По този метод се изчислява точния ден, като се взема предвид възрастта на майката и дължината на месечния й цикъл.

Диета - партньорите включват различни неща в менюто си - червено месо, стафиди, риба, солени храни и т.н., за да увеличат шансовете си да създадат момче. Това са алкални храни, за които се счита, че благоприятстват зачеването на наследник. За сметка на тях се избягват киселинните храни, което важи особено за жените.

Жените, които искат да имат момченце, не трябва да пропускат закуската си. Това е първото хранене за деня и най-добре би било партньорите да хапват заедно.
Смята се, че пропускането на закуската ще доведе до зачеване на бебе момиченце.

Искате момченце? Спете на лявата страна. След секс, жената трябва да заспива обърната на лявата си страна. Другият вариант е да заспива с лице на север.

Често двойките считат, че с бебе момче се забременява, ако сексът е нестандартен, а при пози като мисионерската, резултатът е момиченце. Д
ълбоко проникване по време на полов акт трябва да се вземе под внимание, за да може спермата да проникне дълбоко във вагината. Така не само се учеличават шансовете за забременяване по принцип, но се твърди и че се повишават шансовете за момче. ,