Материалът е изготвен със съдействието на Roomba®. 

Пролетното почистване е важна и свежа част за всеки дом. Но и вие ли се отегчавате всеки път, когато дойде време да го правите? Факт е, че е нужно чистотата да се подържа на добро ниво. Но точно когато най-много ни се седи навън под пролетните лъчи на слънцето, виждаме следите, които зимата ни е оставила - замърсявания от парно и климатици, прах по мебелите и пода и какво ли още не. 

Можем ли да превърнем пролетното почистване в приятно занимание? Нашият отговор е "ДА". А всичко се случва ето така: 

  • Подредете всичко излишно от масите, шкафовете и подовете. Ненужното просто го изхвърлете.Следвайте правилото, че ако не сте го използвали един сезон, едва ли ще ви потрябва отново. 
  • Измийте прозорците. Така светлината ще влезне отново във всички стаи. Сетивата ви ще откликнат с желание да върнат и блясъка на чистия дом.
  • Започнете чистенето със забърсване на праха. Не забравяйте мебелите, долната част на рафтовете и парапетите, рамките на картините и семейните снимки, телевизорите и черната техника. За да се отървете от пръстовите отпечатъци, навлажнете кърпа от микрофибър с топла вода. 
  • Почистете кухнята и банята с дезинфектант. 

Уморихте ли се вече? Време е за почивка! Сипете си кафе, а ние ще ви споделим тайната за бързо и лесно почистване на подовете. 

Те са изключително важни за общата чистота и хигиена у дома, затова няма да ги пропуснем. Но за вас това е момент за релакс.  

Новата серия прахосмукачки-роботи Roomba® i3 и i3+ чистят подовете до съвършенство, докато вие си почивате или се наслаждавате на природата. Те са подходящи както за домове с по-малка квадратура, така и за такива, разположени на по-голяма площ.

Roomba® i3 и i3+ сами следят за състоянието на батерията и когато е необходимо презареждане, се връщат на зарядната станция. След това продължават чистенето, оттам откъдето са спрели. 

Новите модели на iRobot Roomba® i3 и i3+ разполагат с интелигентна навигация с оптични жироскопи. Този модел роботи използва подови сензори за целенасочено почистване на всички замърсявания. Движението на прахосмукачката се извършва ред по ред. Така Roomba® почиства помещенията в цялото домакинство и перфектно се справя с труднодостъпните места като ъгли, около мебелите или под тях. 

В комбинация със станцията за зареждане и самопочистване Clean Base, Roomba® i3+ чисти без нужда от ваша намеса в продължение на месеци. Антиалергенната торбичка побира до 60 контейнера за боклук, а индикатор върху станцията съобщава кога е време за смяна. 

Чудите се дали само сухо почистване на подовете е достатъчно?

Прахосмукачките-роботи Roomba® от серия i работят съвместно с подочистачката робот Braava® jet m6. Когато Roomba® приключи прахомученето, изпраща сигнал до Braava®, която започва да забърсва пода. 

За вас не остава повече работа, а само радостта от искрящо белите подове и невероятния дизайн на новите модели на iRobot.

Повърхността на прахосмукачките-роботи от серия i3 наподобява текстил и превръща Roomba® в шикозен домакински аксесоар. 

Остана ви свободно време след чистенето? А защо не добавите и маникюр към кафето тогава?