Родителите заедно с малките си даца могат да посетят новия Детски научен център "Музейко" в София. В центъра е осигурено на децата място, което да провокира тяхното любопитство и интерес към науките, технологиите, екологията, изкуствата. Разработките се базират на теориите за учене чрез игра и приложни дейности, множествена интелигентност, сугестопедия и други техники за ускорено учене и разгръщане на потенциала. Цялото съдържание на "Музейко" е създадено от педагози и дизайнери, и е съобразено със съвременните тенденции в образованието. Има изложби за Земата, Космоса и подземните богатства. В зоната за отдих на открито децата могат да тичат и скачат, така че освен да изразходват и да произвеждат енергия, достатъчна, за да задвижи водата по система от тръби и да я отведе до красив фонтан.

Има школа по английски език - Muzeiko English Club, съобразена с начина на учене при децата в различни възрасти. "Музейко" разполага и с Планетариум. Освен постоянни и временни изложби, в програмата са включени тематични дни - Ден на формите, Ден на енергията, Ден на пътешествието, Ден на организациите и Ден на игрите. Те са създадени за училищни групи и са съобразени с преподавания в училище материал от 1-ви до 4-ти клас. "Музейко" е подготвил 130 забавни игри в 12 постоянни и една пътуваща изложби.

Детският научен център "Музейко" ще работи всеки ден без понеделник между 10 и 18 часа. Цените на билетите за едно посещение в рамките на цял ден ще бъдат между 6 и 8 лева за деца над 4 години и от 10 до 15 лева за възрастни.

Проектът е финансиран с над $20 млн. от Фондация "Америка за България" и е създаден по модела на детските музеи в САЩ основно за деца от 5 до 12-годишна възраст.