По-неживи от всякога” е четвъртата книга от чудовищно добрата поредица „Монстър Хай”. Романът на американската писателка Лийси Харисън ще е на пазара от 23 май.

В нея чудовищата вече са свободни и Дракулора (или Лала, както всичките й приятели я наричат) показва зъбите си с гордост.


Но не щеш ли на прага ѝ се появява татко Дракула и нещата поемат по доста призрачна пътека. Господин Ди счита, че РАД (Регистираните алдехидни дегенерати) трябва да имат свое собствено училище. Лала обаче не е готова да се откаже от трудно спечелените от нея и приятелите ѝ нови права. Младата вампирка случайно научава за ужасяващо яко състезание, което може да донесе на училището победител национална рекламна кампания. И не се колебае да забие зъби в това предизвикателство. Лала е решена на всяка цена да спаси Мърстон Хай... но има голяма вероятност да умре (отново), докато се опитва.

Лийси Харисън е родена на 29 юли 1970 година в Торонто, Канада. Първоначално учи кино изкуства в университета „Макгил” в Монреал. Две години по-късно се прехвърля в колежа „Емърсън” в Бостън, откъдето се дипломира като бакалавър по изящни изкуства в програмата им по творческо писане. Дванайсет години работи в популярния музикален канал MTV. Заменя кариерата си на старши директор по продукциите, за да се отдаде на тази на писател. Тя е авторът на суперуспешните отвъд Океана поредици The Clique и Alphas.

Специално за феновете на чудовищната поредица - издателство Егмонт България стартира конкурс. Повече за него - ето тук.