Петото издание на най-мащабния фестивал за деца в България Детски панаир тази година ще се проведе на 1 и 2 юни в Градската градина пред Народния театър. Организаторите от Фондация Easyart обещават на децата наистина впечатляващо изкарване на Деня на детето с над 50 ателиета и игри.

„Детски панаир е вече достатъчно утвърдено събитие с културно-развлекателни и възпитателни инициативи, всяко издание се посещава от над 10 000 деца! Въпреки това всяка година се опитваме да надграждаме съдържанието и постоянно да изненадваме децата. Опитът ни показва, че в страната са ограничени възможностите за творческа изява на децата, а платените форми ограничават достъпа на много семейства с деца.

Нашата цел е да дадем поле на изява и да насърчим таланта на всяко дете, като запалим интереса на децата към различните изкуства и културни институции – театри, музеи, галерии.” – споделя Станка Желева – Председател на Фондация Easyart.

Детски панаир предлага двудневна разнообразна програма от ателиета и игри с напълно свободен достъп, които дават възможност на децата да се докоснат до света на творчеството, културата, образованието и спорта под формата на арт ателиета, спортни състезания, много музика, спектакли, танци, игри за най–малките и уоркшопове за по-големите. Децата ще могат по забавен начин да открият едни от най-забележителните музеи и галерии в София.

Детски панаир се провежда два пъти годишно през юни и септември в София. През август 2012 г. се проведе и в Бургас, където пожъна огромен успех.