Музикантите от D2 станаха първите кръстници на животните, които търсят дом и семейство чрез проекта "Осиновителски уикенд" на Animal Rescue Sofia и PETS&U. Само седмица преди да излязат на една сцена с "Аеросмит" момчетата намериха време и за добри дела. Те дадоха имена на четирите кученца, които бяха представени за осиновяване тази седмица.

Две от мъничетата те кръстиха на легендарни китаристи – Ричи Блекмор и Слаш, който е гост-изпълнител в новия албум на групата. Любимката на Митко Кърнев получи името Ружа. Четвъртото пале пък от днес се казва Дидко в чест на фронтмена на групата, защото както се шегуваха рокаджиите “e най-красивият и най-безрасъдният в глутницата”.

 

Музикантите “орисаха” кутретата и символично им подариха медальони с имената им, които да им донесат късмет в намирането на дом и семейство. “Надяваме се и четиримата да си намерят семейства бързо. Пожелаваме им да са здрави и да ги отглеждат с грижа и любов. И ако може в голям двор”, единодушни бяха кръстниците.

"Осиновителският уикенд" е един от най-успешните проекти за намиране на семейства на животни у нас, като за 5 месеца вече е помогнал на близо 30 кученца и семейства да се открият едни други. Всяка седмица мъничета от фермата на Animal Rescue Sofia гостуват на PETS&U, за да могат всички желаещи да дойдат и спокойно да се запознаят с тях на удобно и достъпно място.