В петък шведският кралски двор обяви, че очаква нов наследник през 2021 г., а вчера в "Инстаграм" се появи и първата снимка на 36-годишната принцеса София с наедрял корем.

Кралската двойка публикува и видео, в което виждаме как двете им деца палят свещите на адвентния храст по случай третата неделя на Коледните пости.

„Използваме случая да благодарим за всички хубави пожелания относно увеличаването на нашето семейство“ – казват принц Карл Филип и принцеса София.

Видеото разкрива и любопитен детайл от коледната украса в дома на кралското семейство – над камината висят коледни чорапи не само за двете им деца – Александър (4 г.) и Габриел (3 г.), но и за кучето Сири.

В края на ноември бе оповестено, че принц Карл Филип и принцеса София са дали позитивен тест за коронавирус и са с „леки симптоми“. Те бяха поставени под карантина, но очевидно вече са в добро здраве.

Карл Филип е единственият син на крал Карл XVI Густаф и кралица Силвия. Той е четвърти в линията за онаследяване на трона след по-голямата си сестра Виктория и нейните деца Естел и Оскар.

Само преди дни бе съобщено, че и британският кралски двор очаква бебе. Внучката на Елизабет Втора – Зара Тиндъл, е бременна с третото си дете. Освен това през 2021 г. в Бъкингам ще има още едно бебе, защото принцеса Юджини също е бременна.