Британският премиер Борис Джонсън и съпругата му Кари Саймъндс очакват второ дете през декември.

Радостната вест бе съобщена от Кари в нейния Инстаграм профил, като в същото време тя призна и за преживян спонтанен аборт.

Снимка: Getty Images

„В началото на годината преживях аборт, който разби сърцето ми. Чувствам се благословена, че отново съм бременна, но същевременно ми е и много нервно“ – пише 33-годишната съпруга на британския премиер.

Снимка: Instagram/carrielbjohnson

„Новините за проблеми с бременността могат да бъдат неприятни за много хора, особено в платформи като Инстаграм, където всичко изглежда чудесно. Споделям за аборта тук, защото се надявам, че по този начин ще помогна поне малко на хората, преживели подобна загуба“ – допълва Кари Саймъндс.

Тя роди първото си дете през април миналата година. През декември Борис Джонсън сподели пред „Мейл он съндей“, че синът им Уилфред вече има два зъба, а любимата му храна е кисело мляко с малини. Премиерът разкри също така, че най-добрият приятел на момченцето е домашният любимец Дилън, който е от породата Джак Ръсел.

57-годишният Борис Джонсън има четири деца от втората си съпруга Марина Уилър, както и 11-годишна дъщеря от връзката си с изкуствоведката Хелън Макинтайър.