Днес футболният национал Борислав Михайлов навършва 60 години. Потомственият левскар е шампион на страната през 1984, 1985 и 1988 г., носител е на купата през 1982, 1984 и 1986 г. Има 214 мача в „А“ група и 102 за националния отбор.

Участва на Световното първенство през 1986 г. в Мексико (осминафинал, играе 4 мача), полуфиналист от Световното първенство през 1994 г. в САЩ (7 мача), както и на Европейското първенство през 1996 г. в Англия (3 мача).

Борислав Михайлов е най-успешният вратар в историята на българския футбол. Избран за Футболист № 1 на България през 1986 г.

Днес от „Левски“ поздравиха клубната легенда и настоящ президент на БФС по случай рождения му ден, като му пожелаха крепко здраве и щастие.

Съпругата му, трикратната световна шампионка в художествената гимнастика Мария Петрова, отбеляза юбилея, като публикува в Инстаграм три снимки.

На един от кадрите виждаме ризата на вратаря, на чийто ръкав са избродирани неговите инициали на латиница. На друга снимка виждаме рожденика и съпругата му, като към кадъра е добавено сърце.

През декември месец Мария Петрова сподели в „Търси се“ по bTV любопитни детайли за брака си с Боби Михайлов и тяхната дъщеря Елинор.

„Аз избрах за Елинор този път в чужбина. Трудно ми бе да убедя баща й, че трябва да замине на 14 години в Испания, но бях уверена, че съм взела правилното решение. Да, трудно ми беше, на нея също й бе трудно да се аклиматизира, но там бяха деца от цял свят, които също бяха без родителите си. Елинор се занимаваше дълго време с тенис и заради него замина в чужбина. Там стана по-силна и по-отговорна, научи се да се бори сама“ – сподели Мария Петрова, която е с 12 години по-млада от своя съпруг.

Когато се запознават с Боби Михайлов, неговите деца от първия брак – Бисера и Николай, са на 13 и 8 години. Докато живеят в Англия, на Мария й се налага да ходи на родителски срещи в училище, докато е едва на 22 години.

„Сплотени сме. Стараем се да се събираме поне веднъж на две седмици“ – поясни Мария Петрова пред Меги и Нели.