Знаем, че е трудно да си откраднеш няколко минутки, но всяка от нас ще се съгласи, че е важно да си вземем глътка въздух и да се поглезим. Оставете мъника на таткото, бабата или на гледачката и:

1. Направете си педикюр

Това е много бързо, лесно и не кой знае колко скъпо занимание. Но те обикновено са придружени с масаж на краката и с красиви резултати. Ако не можете да отделите време за професионален педикюр, направете си сами вкъщи - не пропускайте подготвителните процедури. Повече за тях в домашни условия - припомнете си тук.

2. Поръчайте си вечеря за вкъщи

Понякога след изтощителен ден, последното нещо, което ви се иска, е да се занимавате и с приготвянето на вечерята. Вместо да претопляте останки от преден ден или да ядете полуфабрикати, поръчайте си вечеря от ресторант или пицария.

3. Починете си по време на следобедната дрямка

Обикновено това е любимото време на всички майки по света, защото най-после им остава време да свършат нещо. Днес обаче поспете, лакирайте ноктите си, прочетете списание или погледайте любимия си сериал. Просто си починете.


4. Купете си ново бельо

Независимо от това, че сте майка, все пак имате нужда да се почувствате секси. Вероятно отдавна не сте ходили на пазар, особено за бельо, затова смятаме, че е време да си откраднете час или две за покупки. Изберете си неща, които ви карат да се чувствате секси и красиви. Заслужавате го.

5. Наградете се с нещо сладко

Обикновено скоро родилите жени се борят постоянно да възвърнат фигурата си преди бременността. Това е разбираемо, нормално и похвално. Но понякога не е лошо да си позволявате по някоя сладка награда. Ако не се превръща във вреден навик, няма да имате проблем.

6. Направете усилие

Лесно е да се изпадне в рутината на "аз съм майка" - удобни панталони, конска опашка, няма време за грим... През повечето време това е нормално, защото най-важното е да се чувствате удобно. Понякога обаче не е лошо да направите малко усилие за външния си вид. Облечете "истински" дрехи, сложете малко грим. Ще се изненадате колко добре ще се почувствате след това.

7. Уговорете си детегледачка

Дори и да не можете да си позволите професионална, помолете приятелка, роднина... Целта е да си освободите време да излезете на среща (с любимия, или ако сте самотни - с някой приятел) или пък да прекарате един ден по магазините, на кино, в парка... Ако имате приятелка с деца - още по-хубаво - разменете си тази услуга.


8. Наемете чистачка. Поне веднъж

Това е скъпо, но ако можете да си го позволите - струва си. Ежедневните грижи около детето са достатъчно изтощителни, а трябва да се занимавате и с почистването на дома си. Когато се почувствате наистина изтощени - наемете жена да изчисти основно. Това ще отнеме поне за малко и тази грижа от плещите ви. И ще ви освободи допълнително време да направите нещо за самите вас.

9. Вземете си вана

Когато децата са малко по-големи и вече спят по цяла нощ, използвайте времето, когато вече са си легнали за вас. Сложете мека хавлия и напълнете ваната. Хубава чаша горещо кафе или чай, много балончета, топла вода и някое хубаво списание... Какво друго ви трябва?