Британска двойка най-накрая се ожени, след като любовният й романс се развива в продължение на… цели 60 години.

Звучи невероятно, но е съвсем реална история, пише "Ню Йорк Пост".

През 1963 г. Лен Олбрайтън е на 19 години, когато среща Джанет Стиър. Тя е с една година по-млада от него и учи в медицинско училище на остров Уайт в Ламанша. По това време родителите на Джанет не им позволили да се оженят. Двамата поемат по различни пътища в живота, но намират пътя един към друг по-късно.

Любовта им е от пръв поглед. Започват да правят планове да се оженят само месеци, след като са се запознали.

Тогава обаче легалната възраст за сключване на брак е била 21 г. Стиър, която била на 18 години по това време, не можела да приеме предложението на Олбрайтън. Раздялата им станала още по-сърцераздирателна след преместването на Олбрайтън в Австралия, където той планирал да построи семейна къща за себе си и Стиър.

Когато в крайна сметка Стиър нямало как да го последва, Олбрайтън се установил сам в нова страна. В крайна сметка се оженил за друга жена.

Но след 52 години брак той се развежда и се връща обратно на остров Уайт с намерението да се свърже отново с първата си, голяма любов.

По време на посещението си Стиър обаче е била омъжена и е живеела със съпруга си. Наложило й се да го отпрати.

На съпруга си казва, че Олбрайтън е просто изгубил се странник, който пита за посоката. Две години по-късно, след като съпругът й умира от рак, Стиър решава отново да се свърже с Олбрайтън.

„Просто се надявах, че е добре – не очаквах нищо друго“, признава Олбрайтън.

Двамата възобновяват романтичната си връзка и в крайна сметка Олбрайтън предлага на Стиър да заживее с него в Стивънидж, Англия.

Двамата най-накрая се женят през февруари 2022 г., заобиколени от своите деца, внуци и дори правнуци.

„Влюбихме се отново. Четохме стихове един на друг и си разменяхме пръстени — аз се разчувствах, когато четях моя. Бях поразен от любовта си към нея”, казва Олбрайтън.

„Семеният живот е фантастичен – не може да бъде по-добър. Хубаво е да имаш някой, който се отнася с уважение към теб. Харесва ми да правя всичко с Лен”, казва Стиър.