Никога не си твърде малък, за да правиш големи дела. Такава е и историята на 13-годишния Джаксън Търнър от Тексас, който зарадва 60 деца и техните семейства с коледни подаръци. Момчето използва дарителска платформа и социалните мрежи, за да събере необходимите средства. С тях той купува нови дрехи, обувки, играчки и топла храна за коледните празниците.

“Мисля, че е важно да им помогнем, тъй като толкова много семейства по време на пандемията изгубиха домовете и работните места. Защо трябва да ги оставим да се притесняват и за коледните подаръци за своите деца?”, казва Джаксън.

Преди три години на рождения си ден младият благодетел основава неправителствената организация „Never Too Young To Care“ (N2Y2C).

„Майка ми непрекъснато питаше какво искам да направя за рождения си ден и тогава реших, че искам да храня бездомните“, допълва той.

И оттогава насам, всяка година Джаксън подарява една по-усмихната Коледа на децата и техните семейства от приют в Тексас. За целта започва да събира средства в началото на октомври и продължава до средата на декември. Тази Коледа момчето подготвя и празнична вечеря, която раздава на нуждаещите се. А вълната от емоции от благородната инициатива е огромна.

„Някои хора се разплакаха, а едно семейство с четири деца ми сподели, че никога досега не са имали чисто нови обувки”, разказва още 13-годишният Джаксън.

Снимка: n2y2c.org

Освен подаръци и храна за празниците Джаксън и N2Y2C са домакини на годишно събитие срещу домашното насилие, с което успяват да дарят парична помощ на организации, помагащи в тази посока и да повишат осведомеността за проблема. Те също така организират събитие за връщане на деца към училище, като събират средства за училищни пособия и дрехи.