В днешно време котките и кучетата са повече от обикновени съжители в повечето домове. Гущерите и змиите са екзотични, но не е толкова странно да ако имате подобен домашен любимец. Но бихте ли се осмелили да отглеждате скункс, магаре или хлебарки? Вярвате или не, има хора, които отглеждат в домовете си тези животинки. Представяме ви 10-те най-необичайни домашни любимци:

1.Капибара
Капибара е най-големият гризач в света. Самото име „капибара” произхожда от Kapiÿva на езика Гуарани и означава „повелител на тревите”. Този гризач достига до 130 см на дължина и тегло приблизително около 50 -70 кг. Изключително рядко срещано е човек да си вземе капибара за домашен любимец, но има и такива случаи. Един от тях е гризачът Каплин Роуз, който е доста популярен в интернет. Неговата собственичка Мелани Типалдос, която живее в Тексас.

Лечебната сила на животните >>

Как да се грижите за капибара?
Мелани споделя, че капибарата не може да се опитоми напълно, затова трябва да бъдете много внимателни в създаването на връзка човек-гризач. Капибарата има нужда от повече дворно пространство, както и място за плуване. Диетата им включва много прясна трева и чиста вода, през цялото време.

Дали това е вашият домашен любимец?
Капибарата се нуждае от много внимание, голямо пространство и задължително малък басейн. Това са животни, които пазят територията и я защитават с големите си зъби. Затова паралелното й отглеждане с други животни и малките деца не са препоръчителни.