Кои са необходимите продукти за направата на това вкусно ястие?
1 заек
1 глава чесън
1 дафинов лист
2 печени червени чушки
4-5 едри гъби печурки
½ л вино
2 глави лук
Брашно
за нахут със сушени домати и розмарин:
400 г нахут
1-2 глави лук
50 г сушени домати в зехтин
3-4 супени лъжици зехтин
1 ч.л. захар
пресен розмарин
сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне на заешкото:
Заешкото месо разфасовайте и го запържете до златисто от двете страни. Добавете зеленчуците - наситнени чесъна, лука, гъбите.
Накрая полейте с 2 чаши вино.
Задушете под капак за 20-30 мин.
Почти накрая добавете дафиновия лист.
Приготвяне на гарнитурата:
В широк тиган загрейте зехтина.
Добавете нарязан лука и захарта и оставете да се готви докато омекне напълно и се карамелизира. Разбърквайте често.
Добавете нахута и розмарина.
Оставете нахута да се запържи.
Добавете нарязани сушените домати.
Посолете и добавете прясно смлян черен пипер
Накрая намачкайте нахута да стане на пюре, но по-едро.
Сервирайте заека с гарнитурата от нахут със сушени домати.