Тази рецепта може да се приготви с рукола, спанак, или лапад и е много добър вариант за последната седмица на постите – става за минути, а същевременно е засищаща и много вкусна. При готвене, лютивите нотки на руколата изчезват, така че дори на децата им харесва.
За 2 порции са ви нужни:
3 чаши замразен грах
голяма връзка рукола
2-3 малки морковчета
морска сол на вкус
черен пипер на вкус
1 с.л. зехтин (или масло, ако не постите)
3-4 с.л. вода
Размразете граха в гореща вода, изплакнете го добре и го оставете да се отцеди. Почистете руколата. Морковчетата обелете и нарежете на едри парчета. В съд на среден огън, поставете мазнината, морковчетата и граха. Разбъркайте добре и добавете водата. Овкусете с подправките и оставете да покъкри под похлупак 15 минути. Добавете руколата и гответе още 5 минути. Сервирайте самостоятелно или като алтернатива на задушен грах в гарнитура.
Със съдействието на www.artofrealfood.com
/ Рецепти
Задушен грах с моркови и рукола
Тази рецепта може да се приготви с рукола, спанак, или лапад и е много добър вариант за последната седмица на постите
06 Април 2012