Тези рулца са не само красиви, но и много вкусни и здравословни. Тайната им - оризова хартия. Именно това е продуктът, в който се завиват зеленчуците. Тя е достатъчно еластична, за да направите едно руло с много и цветни продукти, същевременно и прозрачна, за да се вижда тяхната красота.

Оризовата хартия се прави от оризово брашно, сол и вода. оризовите рулца са традиционно виетнамско ястие. 

Продукти:

2 чаши настъргано лилаво зеле
2 чаши настъргани моркови 
2 стръка зелен лук 
1/2 краставица 
2 чаши кълнове от боб мунг 
1 червена чушка 
2 шепи рукола 

За соса

1/4 ч. ч. чили сос 
1/4 ч. ч. кленов сироп 
1/2 ч. ч. фъстъчено масло 

Други

оризовa хартия
оризови нудъли 
зехтин
оризов оцет

Приготвяне:
Потопете оризовата хартия в голяма купа с топла вода, докато стане по-мека и еластична.
Поставете парчето върху равна повърхност. Бъдете внимателни, за да не се пробие, докато го обработване с пръсти. 

Плънката се слага в центъра на парчето оризова хартия. Това ще бъде и най-видимото място, затова директно върху хартията сложете това, което е най-красиво и цветно като продукт. След това продължете да редите от продуктите в избрани от вас комбинации. 

Зеленчуците може да сложите сурови или леко задушени с малко зехтин. След това е нужно само да ги овкусите. 

Сосът се приготвя като смесите маслото и сиропа, а след това добавите чили на вкус. Внимавайте, ако е люто. Ако този сос ви е прекалено екзотичен, може да опитате с традиционен винегрет.

Сгънете първо от края, който е най-близо до вас, по дължина. След това двата края, и последно - срещуположния край. Обърнете. 

Пролетните рулца може да приготвите и с плодове. И при тях, както и за зеленчуковите са важни цветовете и подредбата, за да бъдат ефектни. Използвайте плодове в наситени нюанси - боровинки, малини, банани, манго, ягоди и т.н. За сос може да използвате смес от сметана и кокосово масло; каково масло и рожков или заквасена сметана с бурбонска ванилия. 

Рулцата могат да се консумират сурови, на пара или да се изпържат.