На празник, като на празник - поднесете обикновената супа по велик(денски) начин. Пригответе традиционна супа и я сипете в купа, направена от хляб. За по-атрактивно купичката може да бъде декорирана като великденски заек.
Продукти:
хлебни питки в два размера (може да купите готови или да замесите сами)
клечки за зъби
шоколадов чипс
розови бонбони за носа
пресен магданоз
На по-голямата питка изрежете капаче и издълбайте средата, така че да се получи кухина. От изрязаното оформете две уши за зайчето. От малката питка направете глава. Ушите се прикрепват с клечки за зъби, очите са от шоколадов чипс, а нослето - розов бонбон. Ако комбинацията от сладко и супа ви притеснява, може да замените с парченца, изрязани от червено цвекло, морков, алабаш или друг цветен зеленчук.
Главата се прикрепя към тялото с две клечки, поставени на кръст.
Сипете супата в кухината на голямата питка. Друг вариант е да поставите самата паница, пълна със супа, в питката. Черешката на тортата е сърчицето, изрязано от морков, което може да пуснете да плува в супата.
Аранжирайте супата в зайче от хляб върху чиния с магданоз.
Ако този вариант ви се струва сложен, може да нарисувате зайче от сметана в супата. Ето така
Приятен апетит!