Всеизвестно е, че телешкото месо се цени заради редица полезни качества. То е лесно усвоимо от организма, не е тлъсто, богато е на желязо и дарява много енергия. Не случайно педиатрите го препоръчват като едно от най-подходящите видове меса за най-малките при преминаването им към обща храна.
Продукти за цялото семейство:
500 г месо
100 г прясна сметана
25 г краве масло
20 г брашно
1 морков
1 коренче магданоз
1 гл. лук
1 дафинов лист
5 зрънца черен пипер
Приготвяне:
1.Месото се сварява в малко количество подсолена вода заедно с едро нарязаните зеленчуци и подправките.
2.Брашното се запържва в маслото и се разрежда с 1 ч.ч. от бульона, в който е сварено месото. Вари се 10-15 минути, след което се добавят сметаната и солта.
3.С цялата тази чудесия се залива свареното месо, вече извадено от бульона. Поднася се с гарнитура от варен ориз или картофи. Не забравяйте да го поръсите обилно със ситно нарязан магданоз.