В сезона на домашните ябълки може да експериментирате много рецепти за плодови десерти. Предлагам ви една традиционна рецепта, която е лесна за изпълнение. Достатъчно е да разполагате с ренде, тел за разбиване на яйца и орехомелачка. Ето от какво още имате нужда, за да се впуснете в приготвянето на този сладкиш:
Необходими продукти
2 1/2 чаши настъргани ябълки
1 1/2 чаша захар
1 чаена чаша смлени орехи
3 яйца
1 чаена чаша олио
3 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. канела
3 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне
Ябълките се измиват и се обелват. Изрязва се семенната част и се настъргват на едро редне.
Настърганите ябълки се посипват със захарта и се разбъркват. Оставят се да престоят 1 час.
Орехите се смилат и се прибавят към ябълките и захарта.
В по-голяма купа се разбиват яйцата с олиото на струйка при бъркане. Към яйчената смес се прибавят ябълките със захарта и орехите.
Постепенно се прибавя пресятото брашно, заедно с бакпулвера и канелата.
Пече се в тава, намазан с масло и поръсена с брашно в загрята фурна на 250 С градуса.
След като изстине готовият сладкиш се поръсва с пудра захар и се нарязва на ромбчета. Поднася се към чай и кафе.