Днес е мааалко по-специален ден за мен. Ден мил и вдъхновен. Ден рожден. И като такъв, реших да зарадвам приятели и близки с една великолепна, скъпа на сърцето ми, домашна бишкотена торта. Торта от моето детство. Сметанова фантазия с много много целувки, която и до ден днешен е безкрайно мила на душата ми, и която винаги, когато я пресътворявам, се пренасям в горския малинак току до цветната градина на баба. Толкова я обичам!

И въпреки че тортата може да бъде украсена с всевъзможни глазури, шоколад или плодове, именно заради съкровените детски спомени, аз я кръстих Малинено сърце.

Продукти:

5 пакета пресни бишкоти
3 пакета целувки (може ли малинено сърце без... целувки!)
3 големи кофички квасена сметана
1 чаша пудра захар

За декорация:
Плодове по избор или настърган шоколад според предпочитанията ви :)

Приготвяне:

На дъното на форма за торта се подреждат бишкотите една до друга, като празните участъци в периферията на формата внимателно са запълват с парченца бишкоти. Отгоре се нанася слой с дебелина около ½ см от сметана, която предварително сме смесили с пудрата захар. Следва слой натрошени целувки и повторно нанасяне на сметанов крем. Отново подреждаме в същия ред до изчерпване на продуктите. Завършваме с слой целувки, обилно покрит със останалата сметана. Аранжира ме с горските плодове – ягоди, малини или боровинки. Задължително условие за сполучлива торта е след като я измайсторим, да я поставим в хладилника поне за една нощ.

Да ви е сладко на небце и... на сърце! ;)