Тези ангелски хрупкави бисквитки с вкус и аромат на сладка есен са дяволски изкусителни. За да звучите правдоподобно, когато отричате, изяжте доказателството!
Продукти:
½ ч.ч. меко краве масло
200 г сварена пюрирана тиква
¾ ч.ч. кафява захар
1 голямо яйце
¼ ч.ч. мед
2 с.л. подправка за тиквен пай
екстракт от 1 с.л. ванилия
2 ч.ч. брашно
2 с.л. царевично нишесте
1 ч.л. сода за хляб
щипка сол, по желание и на вкус
Приготвяне:
За да си приготвите букета от подправки, смесете 2 с. л. смляна канела, 1/4 с. л. смлян джинджифил, 1/4 с. л. смлян бахар, 1/4 с. л. смлян карамфил и 1/4 с. л. смляно индийско орехче. Съхранявайте в херметически затворен буркан до 12 месеца.
Сложете в купа и смесете на средна скорост в продължение на 5 минути следните съставки в нея: маслото, пюрираната тиква, захарта и яйцата до образуването на лек и пухкав крем. Добавете меда, букета от подправки, ванилията и отново смесете до гладко, около 2 минути.
Добавете брашното, царевичното нишесте, содата, по желание солта, и смесете за около 1 минута.
Омесете тесто и го оставете за 1 час в хладилник. Разточете охладеното тесто на кора и изрежете от кръгли формички. Сложете ги в намаслена тавичка и печете във фурна на 180 градуса около 10 минути, или докато се покрият с нежен златист загар.
Извадете ги и ги оставете да се охладят.
Така приготвените медени бисквитки съхранявайте в херметически затворени кутии при стайна температура в продължение на 1 седмица, или във фризера за период до 4 месеца.
Да ви е хрупкаво, медено и канелено!