Тези ангелски хрупкави бисквитки с вкус и аромат на сладка есен са дяволски изкусителни. За да звучите правдоподобно, когато отричате, изяжте доказателството!

Продукти:

½ ч.ч. меко краве масло

200 г сварена пюрирана тиква

¾ ч.ч. кафява захар

1 голямо яйце

¼ ч.ч. мед

2 с.л. подправка за тиквен пай

екстракт от 1 с.л. ванилия

2 ч.ч. брашно

2 с.л. царевично нишесте

1 ч.л. сода за хляб

щипка сол, по желание и на вкус

Приготвяне:

За да си приготвите букета от подправки, смесете 2 с. л. смляна канела, 1/4 с. л. смлян джинджифил, 1/4 с. л. смлян бахар, 1/4 с. л. смлян карамфил и 1/4 с. л. смляно индийско орехче. Съхранявайте в херметически затворен буркан до 12 месеца.

Сложете в купа и смесете на средна скорост в продължение на 5 минути следните съставки в нея:  маслото, пюрираната тиква, захарта и яйцата до образуването на лек и пухкав крем. Добавете меда, букета от подправки, ванилията и отново смесете до гладко, около 2 минути.

Добавете брашното, царевичното нишесте, содата, по желание солта, и смесете за около 1 минута.

Омесете тесто и го оставете за 1 час в хладилник. Разточете охладеното тесто на кора и изрежете от кръгли формички. Сложете ги в намаслена тавичка и печете във фурна на 180 градуса около 10 минути, или докато се покрият с нежен златист загар.  

Извадете ги и ги оставете да се охладят. 

Така приготвените медени бисквитки съхранявайте в херметически затворени кутии при стайна температура в продължение на 1 седмица, или във фризера за период до 4 месеца.

Да ви е хрупкаво, медено и канелено!