Трансформирането на традиционни продукти в нестандартни форми и състояния е основна задача на молекулярната кухня. Но това, което LadyZone откри, е, че храната, поднесена по оригинален начин или в несвойствено агрегатно състояние, е предизвикателство към апетита на злоядите деца. И то в добрия смисъл.
Ако детето ви не яде таратор (или още по-лошо – нарича го айрян с боклуци*), не обича зеленчуци, не хапва и други здравословни неща, предлагаме ви вариант да ги направите по-привлекателни и забавни.
Калинки, звездички и цветя от таратор. Да, точно така – правилно прочетохте. Напълно възможно е да поднесете студената лятна супа в различни забавни формички. Как да го направите, вижте в най-красивата кулинарна страничка тук. Тя е поредната от кулинарната книга, която LadyZone и дизайнерът Николай Василиев приготвят специално за вас.

 

*айрян с боклуци е определението за таратор на едно 4-годишно момченце. Така той отговаря на въпроса на баба си какво са имали за обяд в детската градина.