В този великолепен кулинарен спектакъл, както винаги, са забъркани яйцата, както и един очарователен привкус, пристигнал направо от Италия...
Ето и участниците в това куринарно приключение:
150 мл кисело мляко
100 мл силно кафе, приготвено от 2 с.л. нес кафе и 100 мл вода
4 яйца
250 г масло
230 г кафява захар
300 г брашно
1 пакетче ванилия
1 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
350 г маскарпоне и пудра захар за крема
60 г черен или млечен шоколад за декорация
Приготвяне:
1. Първата ни задача е да загреем фурната до 180 градуса. В разтопеното и позастинало масло прибавяме разбитите с вилица яйца и киселото мляко, разбиваме с телена бъркалка, като постепенно прибавяме захарта, ванилията и кафето. Оставяме сместа настрана.
2. Смесваме брашното с бакпулвера и какаото и ги прибавяме към крема, като разбъркваме. Полученият кейков крем изсипваме в намаслената или застлана с хартия за печене кейкова форма. Печем около 30 минути. Оставяме кейка да изстине във формата.
3. Междувременно разбиваме маскарпонето, като прибавяме пудра захар, докато кремът стане достатъчно сладък според вкуса ни.
4. Намазваме изстиналия вече кейк с крема и го декорираме с настъргания на едро черен/млечен шоколад.