Еклерова нежност, плодово очарование и шоколадово настроение са характерните особености на тази сладка лятна фантазия!
Продукти за блата:
6-8 маслени бисквити
100 мл прясно мляко
За плънката:
2 пакетчета желатин
2 големи кофички квасена сметана
8 с.л. кафява захар
10-15 малки еклери или кроасанки
100 г натурален шоколад
Плодове по избор за украса – ягоди, череши, вишни, боровинки, малини и т.н.
Приготвяне:
Потопете бисквитите в прясно мляко и ги подредете на дъното във формата за торта. Отделно в подходящ съд изсипете едното пакетче желатин, разбъркайте го с 10 с.л. студена вода, оставете го 5 минути, докато набъбне и накрая го разтворете на водна баня.
В дълбока купа изсипете едната сметана, добавете 4 с.л. кафява захар и разтворения желатин. Сместа изсипете върху бисквитите във формата. Оставете в хладилника за 15 минути най-малко.
След като се охлади, наредете еклерите. Отново в дълбока купа смесете втората сметана с 4 с.л. кафява захар и, както казахме по-горе, разтопете второто пакетче желатин и го добавете към сметаната.
Разтопете шоколада и заедно с 2 с.л. прясно мляко го добавете към сметаната. Изсипете я върху еклерите и отново върнете в хладилника, за да се стегне. Накрая наредете отгоре плодовете и за последен път цялото това сладко творение в хладилника най-малкото за 3 часа.
Ще се радваме, ако споделите с нас своя любима рецепта.на кулинарната страничка в нашия форум!