Съществуват безброй начини да изразяваме любовта си. Един от тях е чрез кулинарията. Сладкарството е едно от изкуствата, които блазнят сетивата и разтапят сърцата от удоволствие. 

Продукти:
2 пакетчета безглутенови шоколадови бисквити (с крем)
4 с.л. краве масло, разтопено и охладено
180 г тъмен шоколад, нарязан
5 пакетчета крема сирене, на стайна температура
1 кофичка подсладено кондензирано мляко
4 яйца
1 ½ ч.л. екстракт от ванилия
пудра захар

Приготвяне:
Загрейте фурната до 150°. Поставете всички бисквитки в пасатор и ги смелете до фино. Добавете маслото и отново разбийте, докато сместа започне да се хомогенизира. Разпределете бисквитената смес в 6-8 огнеупорни десертни стъклени чашки. Притиснете сместа плътно към дъната на всяка с помощта на пергаментова хартия или найлон. Оставете ги настрана.

Междувременно разтопете шоколада на водна баня до гладък крем. В отделна купа разбийте с миксер крема сиренето до образуването на пухкава пяна. Добавете кондензираното мляко, яйцата, екстракта от ванилия и разбийте отново, докато съставките се смесят напълно.

Добавете разтопения шоколад и отново разбийте. Прехвърлете и чийзкейк сместа в чашките върху бисквитената смес, като оставите 2-3 см свободно разстояние до върха.

Поставете чашките в тава, сипете вода до половината им височина и сложете във фурната. Печете около 25 минути на умерена температура. Проверете готовността им с клечка за зъби. Изключете, открехнете леко вратата на фурната и оставете сладкишите да постоят още 30 минути, без да ги изваждате от фурната.

След като ги извадите, оставете ги да се охладят на стайна температура. След това ги поставете в хладилника за 1 час. Преди сервиране поръсете с пудра захар във формата на сърце и/или с натрошени ядки.