Тази розова изкусителка се майстори изключително бързо и лесно. Приготвена с хъс и настроение, тя ще ви впечатли с неповторимо изящния си и плътен леко пикантен вкус.

Продукти за 4 порции:

400 г салатно цвекло
1 средно голяма краставица
1 вр. репички
2 сварени яйца
200 г заквасена сметана
2 кофички цедено кисело мляко
2 с.л. зехтин
4 скилидки чесън
1 китка копър
4 ч.л. счукани орехи
1 щипка черен пипер
Сол на вкус

Приготвяне:

Бланшираме или сваряваме на пара цвеклото, нарязано на парчета. След това го пасираме заедно с яйцата, киселото мляко, чесъна, зехтина и половината от сметаната, докато сместа придобие гладкост и цвят на нежнорозово. Разпределяме на порции, прибавяме тънки резенчета краставички и репички.

Разбъркваме и посипваме отгоре със счуканите орехи, копъра, черния пипер и солта. За акцент аранжираме с останалото количество сметана (по около 25 г на всяка порция).

Voila...