Неподражаемият вкус на тези чудни рибени хапки се дължи на пикантното очарование, скрито в екзотичните подправки.
Продукти за 4 порции:
1 кг филе от бяла риба по избор
2 глави лук
3-4 домата
5 скилидки чесън
1 яйце
ок. 2 см корен от джинджифил
3 с.л. олио
Черен пипер, червен пипер, куркума, кориандър и сол на вкус
Картофени кюфтенца на фурна >>
Приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и чесъна. Настъргваме джинджифила. Пасираме филето с яйцето, половината от лука, чесъна и джинджифила. Подправяме на вкус и разбъркваме. Оставяме за час в хладилника.
За соса пасираме доматите. Запържваме останалия лук, чесън и джинджифил. Прибавяме куркума, домати, лимон, запържваме и добавяме останалите подправки. Задушаваме не повече от 5 минути. Оформяме каймата на топчета, запържваме до готовност и сервираме със соса.
Рибените кюфтенца можем да декорираме с магданоз и резенче лимон ;)
Очакваме вашите вкусни допълнения, изменения, идеи или предложения на кулинарните странички на нашите форуми тук или тук...