Вече виждаме учудените ви погледи, тъй като рецептата е необичайна за нашите географски ширини, но тя е позната отдавна по цял свят. Приготвените по този начин яйца са известни като „хайверът на бедните“, като днес могат да се срещнат множество варианти на рецептата, вариращи от леки до силно пикантни.
Маринованите яйца са особено популярни отвъд Океана, като в някой от градовете те са обявени за традиционен специалитет. Могат да се видят в буркани на плотовете на баровете, добре запечатани с капачки за буркани, като след процеса на ецване те няма нужда да се държат в хладилник.
Как да отделим жълтъците от белтъците за секунди>>
Ползи и приложения на маринованите яйца
Разнообразието на рецепти за приготвянето на яйца по този начин се получава в годините, в които все още не са съществували хладилниците. Хората са търсили начини да запазват този хранителен продукт свеж за по-дълго време, точно както киселите краставички и други.
Маринованите яйца са изключително богат източник на протеини, имат ниско съдържание на калории и мазнини и имат съвсем малко въглехидрати. Това ги прави много здравословен вариант, особено ако сте на диета. Някой от начините, по които можете да използвате яйцата са като ги включите в салати или сандвичи, като допълнение към студените меса, пържената и печената риба и чипса. Колкото по-дълго се държат яйцата в ецнатата марината, толкова по-силен ще стане аромата им.