Зарадвайте любимите си хора с уханието на тези домашно изпечени и апетитни пухкави изкушения.

Продукти за 12 хлебчета:

500 г брашно
1 щипка сол
¼ прясно мляко
3 с.л. захар
1 кубче мая
2 яйца
160 г масло
½ ч.л. кардамон на прах
1 щипка канела на прах
100 г черни стафиди
100 г счукани на ситно
2 с.л. прясно мляко
2 с.л. пудра захар

Приготвяне:

Брашното се изсипва в купа, отгоре се поръсва солта и в средата се прави кладенче. Млякото се затопля леко и се добавя захарта и маята. Сместа се изсипва в кладенчето. Наоколо се разпределят маслото, яйцата, кардамонът и канелата. Всичко това се меси с миксер в посока от средата навън, докато се получи гъсто, лепкаво тесто.

Тестото се покрива с кърпа и се оставя 3- минути на топло да втаса. Добавят се стафидите и бадемите, след което тестото се меси и бие интензивно в купата около 10 минути. Тавите се застилат с хартия за печене. От тестото се оформят 12 хлебчета, като се нареждат в тавата на разстояние 6 см едно от друго Покриват се с кърпа и се оставят още 30 минути на стайна температура да втасат.

Фурната се загрява предварително на 180 °C. Млякото се разбърква с пудрата захар и с него се намазват хлебчетата. Пекат се 20-25 минути до златистожълто.

Топли или охладени, на пикник или у дома, поднесени в компанията на основно блюдо или като чудесна закуска в неделния следобед, хлебчетата доставят несравнимо удоволствие навсякъде и по всяко време.