Продукти за 4 порции:
500 г филе от пилешки гърди
¼ ч.л. сол
Смлян черен пипер
30 г краве масло
1 средно голяма глава кромид лук, нарязана на ситно
1 голям стрък целина, нарязан на тънки филийки
2 средно големи моркова, нарязани на филийки
2 скилидки чесън
2 ч.л. къри на прах
350 г нарязани избелени домати
1 л пилешки бульон
100 г ориз
150 г сметана (или кисело мляко)
Щипка джинджифил
Листенца магданоз за украса
Приготвяне:
Месото се подправя със солта и пипера. Маслото се разтопява в тенджера, като филето леко се запържва от всички страни за 2 минути. След това се изважда. Лукът, чесънът, целината и морковите се сипват в тенджерата и се пържат за 2-3 минути. Добавя се кърито и се пържи още 1 минута. Следват доматите и бульона и се оставя да заври. Месото се връща в тенджерата. Цялата тази пикантна компания се вари на тих огън 15-20 минути.
Пилешкото се прехвърля в чиния и се нарязва на дребно. Междувременно супата трябва отново да заври, след което се добавя оризът. Вари се на тих огън 15 минути, докато оризът омекне. Нарязаното филе се връща, за да престои още 2-3 минути на котлона. Тенджерата се сваля от котлона и се добавят джинджифила и сметаната. Последното се прави, за да омекотим лютивината от кърито и да придадем по-лек и благороден вкус на цялото ястие.
Сервира се в чинии и се поръсва с листенца пресен магданоз