Необходими продукти
1 с.л. зехтин
1 с.л. счукан чесън
1 кг пилешко месо
1 с.л. червен пипер
1 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. червено вино
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в малка тенджера или по голям тиган. Сложете чесъна и го запържете леко. Добавете месото и запържете за около 10 минути, така че да порозовенее равномерно и от двете страни.
Изцедете зехтина. Поръсете пилешкото с червения пипер и захарта. Излейте върху него и червеното вино.
Захлупете съда и оставете месото да се задуши за 15 – 20 минути като периодично го заливате със соса, така че да поеме максимално от аромата му.
Овкусете със солта и черния пипер.