Това свежо екзотично ястие с ухание на босилек ще ви спечели завинаги. Сервирано на обяд или вечеря, то ще ви достави несравнимо удоволствие с контрастния си вкус на ананас, крехко месо и хрупкави ядки.
Продукти за 4 порции:
500 г пилешки гръдни филета, нарязани на кубчета
2 с.л. зехтин
50 г кашу
1 голяма нарязана чушка
4 стръка целина, тънко нарязани
4 стръка пресен лук
2 тиквички, нарязани на тънко
50 г ананас (може и сушен)
4 с.л. сухо шери
Настърганата кора и сока на 1 лайм
1 ч.л. сусамово масло
½ глава ситно нарязано зеле (китайско)
25 г листа пресен босилек
Приготвяне:
Загряваме в голям тиган зехтина, добавяме към него пилето и кашуто. Пържим около 2-3 минути, като разбъркваме.Прибавяме чушката, целината и пресния лук и бъркаме сместа не повече от 1-2 минути, докато зеленчуците леко омекнат. Добавяме нарязаните тиквички, ананаса и продължаваме да бъркаме отново ок. 1-2 минути.
Сипваме шерито, лимоновата кора и сока към зеленчуците, а накрая и сусамовото масло. Посоляваме и варим, като разбъркваме около 1 минута, докато алкохолът се изпари. Накрая добавяме зелето и босилека и разбъркваме бързо. Сваляме от огъня и сервираме веднага.