Пълнежът му ще ви очарова с финия си и мек пикантен натюрел. Консумиран топъл или студен, кексът ще се превърне в любима закуска за малки и големи.

Продукти:
1 ч.ч. грах
1 ч.ч. брашно
4 с.л. грис
4 зелени люти чушки
300 г шунка
1 ч.л. настърган джинджифил
½ ч.ч. грах за поръсване
1 с.л. горчица
1 с.л. сусам
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. мая
4 с.л. олио
сол на вкус

Приготвяне:
Пасирайте на каша чушките и джинджифила. Смесете брашното със солта, лимоновия сок и гриса. Прибавете граха, нарязаната на ситно шунка и джинджифиловата паста. Добавете и размитата във вода мая. Разбъркайте добре. Сложете сместа за 10 минути на водна баня. Комбинирайте сусама и горчицата с олиото и изсипете при тестото.


Печете в предварително затоплена фурна на 180 градуса, докато клечката за зъби, с която пробвате готовността на кекса, излезе суха от тестото.