Напомня, но това не е руло "Стефани". Представяме ви неговата съвременна версия, която е по-вкусна и впечатляваща.
Време за подготовка: 30 мин
Време за печене: 50 мин
#Необходимите продукти за 8 порции
1 средна глава кромид лук
1 морков
1 картоф
2 скилидки чесън
4 стръка пресен розмарин
голяма шепа грах от консерва
1 голямо яйце
500 гр свинско каре (смляно)
брашно за овалване
375 гр охладено бутер тесто
2 с.л. зехтин
хималайска сол на вкус
#Начин на приготвяне made in London.
Нарежете моркова, картофа и лука на малки кубчета. Накълцайте и чесъна.
Сложете 2 с.л. зехтин в дълбок тиган и оставете да загрее на слаба температура.
Прибавете зеленчуците и запържете за 2 - 3 минути или докато леко омекнат. Добавете и граха.
Дръжте на котлона за 5 минути и свалете. Оставете сместа да изстине.
Сложете каймата (изберете сами какво месо желаете и помолете в магазина да ви го смелят пред вас) в купа, добавете запържените зеленчуци, нарязаните на ситно листенца пресен розмарин, половината яйце и хималайската сол на вкус. Смесете добре.
Разточете бутер тестото на тънко, върху набрашнен плот. Поставете тестото с дългата страна към вас и поставете по дължина омесената със зеленчуци кайма. Оформете я на гладко и дълго руло.
Прехвърлете рулото в тава, застлана с хартия за печене.
Намажете го отгоре с останалото яйце.
Печете около 50 минути в предварително загрята на 175 - 180 градуса фурна. Извадете и поставете върху метална решетка да изстине.